Tel. 06 5318 1224 info@basaltwapening.nl

20011005-0039_DAS_largeIJzersterk en flexibel basaltcomposiet

Basaltwapening.nl herstelt scheuren in de gevels van particuliere woningen in heel Nederland. Daarnaast zijn wij groothandel en importeur van producten die woningen aardbevingsbestendig maken. Deze producten leveren wij uitsluitend aan ons eigen dealernetwerk, dat voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen.

Duurzaam alternatief

Bij lichte scheurvorming voldoet een conventionele wapening van staal. Een eigenschap van staal is echter, dat het uitzet. Bij grotere lengtes kan dit ernstige schade toebrengen aan de buitenmuur. Basaltwapening.nl zocht en vond een duurzaam alternatief: basaltcomposiet.   Het gebruik van basaltcomposiet staven heeft grote voordelen ten opzichte van conventionele wapeningsstaven:

  • basaltcomposiet verlaagt de kans op uitzetting met 30% ten opzichte van staal
  • vergeleken met E-glas heeft basaltcomposiet een hogere treksterkte, is het beter bestand tegen temperatuurverschillen, zuren en alkaliën en absorbeert de kern geen water
  • basaltcomposiet is goedkoper dan koolstof en niet elektrisch geleidend

Zeer lange levensduur

Basaltcomposiet is bestand tegen roest en chemische aantasting en geeft geen verkleuring in betonmengsels. Door het lichtere gewicht is basalt composiet bovendien gemakkelijker te verwerken dan staal. En de levensduur? Die gaat een gebouw lang mee.

Topkwaliteit

Met de introductie van basaltcomposiet staven levert Basaltwapening.nl een duurzaam product van topkwaliteit. Hiermee gaan we vol vertrouwen de strijd aan met scheuren! Basaltwapening.nl repareert vrijwel onzichtbaar. Een scheur in de buitenmuur van uw woning kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan bouw- of constructiefouten of aan latere veranderingen in de constructie. De oorzaak van muurscheuren kan ook ondergronds zitten. Vaak gaat het om een combinatie van factoren:

  • funderingsproblemen, zie www.woningherstel.nl
  • zwaar verkeer
  • (lichte) aardbevingen
  • verlaging grondwaterstand
  • onjuist aangebrachte constructienaden

Vrijwel onzichtbaar

Een scheur in de buitenmuur van uw woning herstelt Basaltwapening.nl vrijwel onzichtbaar. Dit doen wij door het aanbrengen van een wapening van basaltcomposiet staven in het metselwerk. De dunne, maar oersterke staven versterken en stabiliseren de gevel. Tegelijkertijd is basaltcomposiet voldoende flexibel om toekomstige beweging van het metselwerk op te vangen.

Geen sloopwerk

Voor het aanbrengen van basaltcomposiet staven is het niet nodig om te slopen. De bestaande stenen blijven gewoon zitten. De basaltcomposiet staven verwerken wij in de voegen van de buitenmuur. Beschadigde stenen in het metselwerk repareert Basaltwapening.nl met restauratiemortel in de juiste kleur.

Oorzaak wegnemen

Voordat u de gevel laat repareren, is het belangrijk om te achterhalen hoe de scheurvorming is ontstaan. Als de oorzaak ligt bij funderingsproblemen, dan kan funderingsherstel noodzakelijk zijn. Neem contact op voor persoonlijk advies of informatie.