Tel. 06 5318 1224 info@basaltwapening.nl

Wat is basaltcomposiet?

De basis van basaltcomposiet is de basaltvezel. Basaltvezel wordt gemaakt door basalt te verbrijzelen en te verfijnen tot stof, zand en grondstof. De grondstof smelt in een oven bij een temperatuur van 1400° C. Het gesmolten gesteente wordt door spuitmondjes geperst en tot draad/filament getrokken.

Sterker dan staal

Dit filament is een praktisch oneindig lange basaltvezel in diverse diktes. Basaltvezels beschikken over een zeer grote elasticiteit en een treksterkte die twee keer groter is dan die van staal. Basaltcomposiet bestaat uit een gevlochten wikkeling van basaltvezels, gemengd met een hoogwaardig polymeersamenstelling.

30% minder kans op uitzetting

De basaltcomposiet staven van Basaltwapening.nl hebben een dikte van slechts 4 millimeter. Twee keer sterker dan staal en passend in de voegen van het metselwerk van uw woning.

Basaltcomposiet verlaagt bovendien de kans op uitzetting met 30% ten opzichte van staal!

En daarmee de kans op verdere beschadiging van de gevel. Meer weten? Stel uw vraag via onze contactpagina of bel direct.

Duurzaam

Basalt is een natuurlijk gesteente. Milieuvriendelijk, volledig recyclebaar en niet vervuilend. Een duurzame variant voor milieubelastende materialen. Basalt is bestand tegen zuren, alkaliën en temperatuurverschillen, het roest niet, is niet elektrisch geleidend en nauwelijks gevoelig voor algen- of sporenaanslag. De eindproducten van basalt worden gebruikt voor bouwkundige, industriële, infrastructurele en civiele constructies, als ook in de auto-industrie.

De eigenschappen van basaltcomposiet in het kort:

Schermafbeelding 2015-04-08 om 18.10.31               (bron: kennisboom.nl)

30% minder kans op uitzetting

  • Sterkte van staal 50% 50%
  • Sterkte van basaltwapening 100% 100%

Mail of bel ons!

Tel. 06 5318 1224

15 + 2 =